Steeds meer mensen doen nu suiker in hun shampoo. Dit is waarom!

Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen – de artikelen op het internet dat shampoo nergens voor nodig is en dat je ook je haar schoon kan houden zonder. Ik weet niet hoe dat bij jullie is maar ik vind het gebruiken van shampoo best fijn en wat iemand ook zegt ik zal het blijven gebruiken.

Toch is het zo dat niet alle shampoos even goed zijn voor je haar. Veel shampoos (vooral goedkopere) zorgen ervoor dat je haar er tijdelijk mooi uitziet maar op den duur zorgt deze ervoor dat je haar en je hoofdhuid erg uitdroogt. Dit kan er voor zorgen dat je jeuk krijgt en je haar er minder gezond en glanzen uit ziet. In plaats van dit probleem dan op te lossen met dure shampoos of andere onnatuurlijk middelen, is er een manier om deze problemen op te lossen.

Het zit namelijk zo: net als de huid op je gezicht, zit je hoofdhuid ook vol met dode huidcellen. Het enige is alleen dat je voor je gezicht bijvoorbeeld scrubs kan gebruiken om deze te verwijderen. Door je haar alleen met shampoo te wassen, verhelp je dit probleem niet. Hoe kan je deze dode huidcellen op je hoofd dan verwijderen?

De oplossing is heel simpel – namelijk door suiker in je shampoo toe te voegen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar door suiker door je shampoo te doen creëer je een natuurlijke scrub en schrob je zo zachtjes alle dode huidcellen van je hoofd af.

Dit hoef je trouwens niet elke wasbeurt te doen. Eén keer per drie tot vijf wasbeurten is meer dan genoeg!