Altijd iemand moeten vragen om je stropdas te strikken? Hierna zal dit nooit meer het geval zijn!

Niet veel mensen dragen tegenwoordig een stropdas meer. Vaak kom je op je werk wel weg met een soort van “business casual look”. Toch komt het wel eens voor je dat je een stropdas om wil en als je die niet dagelijks om hebt, kan het nog wel is zijn dat je niet weet hoe je die moet strikken.

Vaak kiezen mensen er dan voor om een keer te vragen of iemand het voor hen wil doen en dan laten zij de stropdas gestrikt. Ik moet je zeggen dat dit een prima oplossing is alleen het probleem is dat je stropdas er snel lelijk van uit gaat zien.

Ik als meisje, had nooit gedacht dat het strikken van een stropdas handig zou zijn totdat ik na de zoveelste rom-com bij mezelf dacht dat het toch misschien wel van pas zou komen al is het alleen voor het volgende scenario:

Je vriend/man heeft een belangrijk sollicitatie gesprek/meeting of bruiloft (van iemand anders dan). Hij loopt zenuwachtig heen en weer door de kamer en na het aantrekken van de zoveelste kleur blouse bij zijn pak heeft hij eindelijk de juiste gevonden. Jij wil hem graag op ze gemak stellen maar hij blijft nerveus. Je ziet hem moeite hebben met het om doen van ze stropdas en je wil hem graag helpen. Helaas heb je nooit geleerd hoe dit moet. Wat nu?

Natuurlijk kan het zijn dat het naspelen van rom-coms situaties niet iets voor jou is en je werkt zelf bij een bedrijf waar ze graag willen dat je een stropdas om doet en je wordt er gewoon moe van dat je het constant aan iemand anders moet vragen om het te doen.

Welke scenario ook bij jou van toepassing is, het blijft een goede vaardigheid om te bezitten. Gelukkig zijn er mensen op het internet die je kunnen laten zien hoe het moet en zal je dit voortaan zelf kunnen doen.

Bekijk het onderstaande filmpje en leer hoe jij super snel een stropdas kan strikken!