Een vlek op je suède schoenen? Geen probleem! Zo krijg je ze weer schoon!

Suède schoenen zijn natuurlijk prachtig. Ze ogen chic en kunnen elke outfit helemaal afmaken. Toch, als er een vlekje opkomt zien ze er gelijk een stuk minder mooi uit. Natuurlijk kan je de schoenen naar de schoenmaker brengen maar voor elk klein vlekje is dat zonde van je tijd en geld. Gelukkig ben je met deze tip zo van je vlek af!

Zoals met met veel dingen is de regel hier natuurlijk ook – het is beter om te voorkomen dan te genezen. Echter, ben ik hier niet om jullie de les te lezen en als je een keer toch bent vergeten om je suède schoenen in te spuiten met suède spray heb ik hier de oplossing voor je.

Wat je vooral niet moet doen: Suède is delicaat materiaal en door alleen maar te boenen maak je het snel alleen maar erger dus dit dus echt niet. Wat je wel kan doen – het klinkt misschien een beetje gek, maar een potlood er bij pakken met een niet gebruikt gummetje op het uiteinde. Of als je die hebt, een gewone witte gum.

Door de wrijving til je het vuil en tegelijkertijd de suède-vezels op. Zo blijft er geen kale plek achter op je schoen.

Voila! de vlek van je suède schoen is als sneeuw voor de zon verdwenen!

Voor grote en hardnekkige vlekken kan je ook je schoen schrobben met een speciale suède borstel en water met azijn. Pas hier alleen wel mee op dat je niet te hard schrobt en teveel azijn gebruikt, anders beschadig jij je schoen alleen maar meer.