Hoe krijg je inktvlekken uit je kleding? Zo dus!

Er is niet zo vervelend als inktvlekken. Vroeger op de middelbare school had ik daar al last van maar op een of andere manier is dit probleem nooit weggegaan. Pennen die lekken nou eenmaal en of het nou de schuld is van de pen of van jezelf, het blijft niet fijn – vooral als de vlek in je tas komt of op je witte shirt.

Het ergste wat je nog kan overkomen is dat je een pen in je broekzak vergeet en deze dan in de wasmachine gooit. Ik kan vast niet de enige zijn die dit wel eens is overkomen! Tot op de dag van vandaag ging ik ervan uit dat ik deze vlekken nooit zou kunnen verwijderen. Toch ben ik het internet opgegaan om wat onderzoek te doen en toen vond ik deze geweldige tip. Ik heb gelijk de kleding erbij gepakt met inktvlekken en je raad het waarschijnlijk al – ze zijn weg!

Hoe ik dit voor elkaar heb gekregen? Alcohol. Best simpel toch? Er zijn super veel verschillende producten die je kan gebruiken om te vlekken te verwijderen zoals bijvoorbeeld hand gel of haarlak.

Het enige wat je hoeft te doen is de haarlak of haargel op de vlek in te laten werken en dan voor een uurtje te laten weken in heet water. Daarna was je de kleding gewoon in de wasmachine zoals je normaal zou doen. Het resultaat? Kleding zonder inktvlekken! Probeer het maar eens, je zal verbaasd zijn!